Delenda est Hispania | Albert Pont | 5 euros


Quan Roma va ocupar Cartago, el senat romà va decidir que aquesta ciutat fenícia, capital del comerç i de l'artesania, havia de ser destruïda comletament: «Delenda est Cartago» varen dir. Aquest lema implicava no solament la conquesta i el sotmetiment del poble fenici, sinó també la seva destrucció absoluta: calia esborrar-la de la faç de la terra i de la memòria de la història. I tanmateix, la ciutat de Cartago, de tradició pactista i negociadora, hauria estat disposada a satisfer totes les exigències de Roma, sense adonar-se que el pactisme és percebut per les cultures imperialistes com un signe de debilitat.

El politòleg Albert Pont veu un paral·lelisme evident entre la Catalunya actual i l'antiga Cartago. Segons Pont, Catalunya emula, des de fa més de 300 anys, la tradició de Cartago i, en conseqüència, acabarà exactament igual, si no es fa alguna cosa per evitar-ho.

L'autor del llibre polític Delenda est Hispania demostra als catalans ens cal superar l'agònica prudència i l'ancestral esperit negociador de Catalunya i traspassar, sense por, el discurs oficialista del sobiranisme. Alhora, revela, amb xifres i fets del tot concloents, el poder que realment tenim a les mans, un poder del qual, després de 300 anys de submissió, ja ni tan sols som conscients.

Títol: Delenda est Hispania
Autor: Albert Pont
Gènere: assaig, Política
Estat: perfecte
Tipus: butxaca
Idioma: català
Foto: Imatge real del llibre a la venda

Preu: 5 euros

Compra'l

.

Els darrers llibres

Dones | Isabel-Clara Simó | 5 euros